Hel kylling i airfryer

Hel kylling i airfryer

Hel kylling i airfryer er både super nemt og giver en ekstra saftig og smagfuld kylling. En airfryer tilbereder kyllingen hurtigere og mere effektivt, fordi ovnen ikke skal forvarmes inden brug - og endda med et minimalt brug af fedtstof. Her får du opskriften på hel kylling i airfryer, der er helt mør indeni og med sprødt skind udenpå. Kyllingen er krydret helt simpelt med salt og peber, men du kan sagtens tilberede den med andre smagsgivere som fx citron, persille og hvidløg.
https://www.arla.dk/opskrifter/hel-kylling-i-airfryer/

Sådan gør du

Bagetid i airfryer:

Ca. 50 min. ved 180°.

  • Rens og tør kyllingen.
  • Pensl kyllingen med smør og drys med salt og peber.
  • Læg kyllingen i en airfryer med brystsiden nedad og bag den i 25 min.
  • Vend kyllingen og bag den i yderligere 25 min.
  • Tag kyllingen ud og lad den evt. trække i ca. 10 min. Del kyllingen i 6-8 stykker inden servering.

Hvis kyllingen er for stor til at være i airfryeren, kan du med fordel skære lårene delvis fri, så kyllingen kan bredes ud. På den måde sikre du, at kyllingen ikke rammer varmelegemet.

Energiindhold for hele retten:

9162 kJ / 2190 kcal

Næringsindhold pr. 100g

746 kJ / 178 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 40,1 % 17,6 g
Kulhydrat: 0 % 0 g
Fedt: 59,9 % 12,1 g

Ingredienser

1 Kylling (ca. 1200 g)
20 g Smeltet smør
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber