Halloween chokoladekage

2 timer 30 min
Halloween chokoladekage

Små hvide marengsspøgelser danser på denne kirkegårdskage med skeletter og skaber en uhyggelig stemning til halloween. Det er selvfølgelig bare en halloween chokoladekage - der pyntes op i dagens anledning. Chokoladekagen smager dejligt og ikke spor uhyggeligt. Marengsspøgelserne kan bruges i andre sammenhænge, men pynter rigtig godt her sammen med stakit og skeletter. ​Uhhhh...

Ingredienser

Marengsspøgelser

2 Æggehvider
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
10 g Mørk chokolade - smeltet

Chokoladekage

150 g Blødt smør
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
½ tsk Groft salt
2 Æg
300 g Hvedemel (ca. 5¼ dl)
3 spsk Kakaopulver
2 tsk Vaniljesukker
2 tsk Bagepulver
2½ dl Kakaomælk
100 g Grofthakket mælkechokolade

Chokoladecreme

100 g Blødt smør
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
75 g Mælkechokolade - smeltet
½ dl Piskefløde
75 g Saltstænger
Hvid glasur

Sådan gør du

Marengsspøgelser

  • Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs til sukkeret er opløst. Det tager 5 til 10 min.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose (eller en frysepose) og klip et ca. 2 cm hul i hjørnet.
  • Lav 12-15 toppe i forskellige størrelser. Bag marengsene midt i ovnen i ca. 1½ time ved 100° - traditionel ovn.
  • Lad marengsspøgelserne køle af på en bagerist.
  • Tegn ansigt på spøgelserne med smeltet chokolade, brug fx en tandstik.

Chokoladekage

  • Pisk smør, sukker og salt luftigt. Pisk æggene i et ad gangen.
  • Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftevis med kakaomælken til en ensartet dej.
  • Vend chokolade i, og hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Bag kagen nederst i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad kagen afkøle i bradepanden.

Chokoladecreme

  • Pisk smør og flormelis lyst og luftig. Pisk i en tynd stråle den smeltede chokolade i smørblandingen.
  • Tilsæt til sidst fløde og pisk til frostingen er ensartet.
  • Tag kagen ud af formen og fordel chokoladecremen på hele kagen - også på siderne.
  • Lav et skelet af saltstænger og tegn med glasur ovnen på saltstængerne.
  • Lav et statkit ved at knække resten af saltstængerne og sætte dem fast på siderne af kagen.
  • Fordel marengsspøgelserne på og ved siden af kagen.

Du kan skifte mælkechokoladen ud med mørk chokolade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26966 kJ / 6445 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1553 kJ / 371 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,1 % 4,7 g
Kulhydrat: 53 % 48,4 g
Fedt: 41,9 % 17,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/halloween-chokoladekage/