Hakkebøffer i tomatsauce

Hakkebøffer i tomatsauce

30 min
De små hakkebøffer i tomatsauce bliver saftige og lækre, når de bliver kogt møre nede i saucen. Nemt og hurtigt og sikkert på mange børns favoritliste. Lidt a la spaghetti i kødsauce, bare uden spaghetti. Vil I gerne have hakkebøffer i tomatsauce til at ligne spaghetti i kødsauce endnu mere, kan kartoflerne sagtens skiftes ud med spaghetti.
https://www.arla.dk/opskrifter/hakkeboffer-i-tomatsauce/

Sådan gør du

Hakkebøffer i tomatsauce
  • Rør det hakkede kød sammen med timian og salt. Form kødet til 8 små bøffer.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun bøfferne ca. 1 min. på hver side.
  • Rør tomater, fløde og fond sammen og fordel saucen i panden.
  • Lad bøfferne koge i saucen i ca. 4 min., vend dem og kog i yderligere ca. 4 min.
Lun bønnesalat
  • Hæld imens kogende vand over bønnerne, lad dem stå i ca. 2 min. og hæld vandet fra.
  • Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min.
  • Tilsæt bønner, hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 2 min.
  • Kom tomater i og varm grøntsagerne godt igennem. Smag til.
Ved serveringen
  • Server bøffer og sauce (gerne i panden) til den lune bønnesalat og de små bagte kartofler.

Hvis du synes tomatsaucen er for syrlig, kan du tilsætte ½-1 tsk sukker eller honning. Det smager også dejligt med pasta eller kogte kartofler til hakkebøffer i tomatsauce.

Energiindhold for hele retten:

8462 kJ / 2022 kcal

Næringsindhold pr. 100g

300 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 29,4 % 5,2 g
Kulhydrat: 43,5 % 7,7 g
Fedt: 27,1 % 2,2 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Hakkebøffer i tomatsauce
500 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1½ spsk Finthakket frisk timian
1 tsk Groft salt
20 g Smør
1 dåse Hakkede tomater med hvidløg
1 dl Madlavningsfløde
1 spsk Koncentreret grøntsagsfond
Lun bønnesalat
300 g Rensede grønne bønner
15 g Smør
4 Bananskalotteløg i tynde både (ca. 200 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
250 g Cherrytomater i halve
1 tsk Groft salt
Tilbehør
1 kg Bagte små, halve kartofler