Gyoza - Japanske dumplings
1 time
•
Her får du opskriften på gyoza - japanske dumplings - som muligvis bliver din nye livret. Gyoza er oprindeligt en kinesisk ret, som japanerne har taget til sig og gjort til deres egen. Disse hjemmelavede gyozaer er lavet med en fars på svinekød, spidskål, soja, sesamolie og foråsløg, som giver en helt skøn og unik smag til retten - men man kan nemt krydre sin fars med de smage, man bedst kan lide. Nyd de smagfulde gyoza som snack, forret eller server dem som hovedret med en nudelsalat.
Ingredienser
Goyza
½
Spidskål, fintsnittet
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
400 g
Hakket grisekød
|
|
2
Fed hvidløg, finthakket
|
|
½ bundt
Forårsløg i meget tynde skiver
|
|
1 spsk
Frisk ingefær, fintrevet
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
2 spsk
Ristet sesamolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
28
Stykker gyozadej
|
1 spsk
Sesamolie eller anden olie til stegning
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
Dipsauce
5 spsk
Creme fraiche
|
|
---|---|
4 spsk
Sojasauce
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Rød chilipeber, finthakket
|
|
2 tsk
Sukker
|
Sådan gør du
Gyoza
Dipsauce
Del evt. tilberedningen af dine Gyoza op, og tilbered ad to omgange. Hold første portion varm i ovnen med lidt væde ved ca. 75°.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10184 kJ / 2434 kcal
Næringsindhold pr. 100g
639 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 23,5 % | 8,8 g |
Kulhydrat: | 41,7 % | 15,7 g |
Fedt: | 34,8 % | 6 g |
Relateret video
Sådan krammer du kål