Gullaschsuppe

1 time 40 min
Arbejdstid: 25 min
Gullaschsuppe

Gullasch er en krydret gryderet fra Ungarn og er ofte regnet som landets nationalret. Server gullasch med cremefraiche og lækkert brød til.

Ingredienser

500 g Skært oksesmåkød (inderlår, bov eller klump)
25 g Smør
2 Grofthakkede løg
1½ liter Oksebouillon
2 spsk Mild paprika
1 dåse Koncentreret tomatpuré
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
600 g Kartofler i tern
100 g Pikant flødeost
2 dl Creme fraiche
1½ dl Hakket persille

Tilbehør

Landbrød

Sådan gør du

  • Skær kødet i tern, ca. 1 x 1 cm og svits halvdelen i gyldent smør i en gryde. Tag dem op og svits resten. Kom alt kødet i gryden og tilsæt løgene. Svits dem med i ca. 3 min.
  • Tilsæt øvrige ingredienser (undtagen kartofler og flødeost).
  • Bring suppen i kog og skum den. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til kødet er næsten mørt.
  • Tilsæt kartoffeltern og flødeost og kog suppen videre til kartofler og kød er mørt, ca. 15 min. Smag suppen til.
  • Hæld gullaschsuppen i varme suppeskåle. Server cremefraiche, persille og brød til suppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12605 kJ / 3013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

353 kJ / 84 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 24 % 5 g
Kulhydrat: 45,5 % 9,4 g
Fedt: 30,5 % 2,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gullaschsuppe/