Du kan udelade chili og kommen, hvis du vil tilberede en mere børnevenlig version af gullaschen. Chilien gør den stærk. Kommensfrøene smager ikke voldsomt igennem, men giver en god bund i retten og er med til at give den klassiske smag. Er du stor kommen-fan, kan du i stedet knuse frøene i en morter og komme dem direkte i gullaschen. I stedet for kalvebov kan du bruge oksebov. Det skal koge ca. en time ekstra før du tilsætter grøntsager.
Du kan tilsætte ½ liter bouillon til din gullasch, så den bliver mere flydende, og bliver til gullaschsuppe.
9200 kJ / 2199 kcal
333 kJ / 80 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 29,3 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 47 % | 9,2 g |
Fedt: | 23,7 % | 2,1 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
20 g
Smør
|
|
---|---|
3
Grofthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
500 g
Kalvebov i mundrette tern
|
|
3 spsk
Mild paprika
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Vand
|
|
1
Rød chilipeber
|
|
1 tsk
Kommen
|
|
400 g
Skrællede kartofler i tern
|
|
1
Rød peberfrugt i store tern (ca. 150 g)
|
|
3 stilke
Bladselleri i skiver (ca. 150 g)
|
|
2
Gulerødder i tern (ca. 100 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
240 g
Landbrød
|