Gulerodssuppe med ingefær

Gulerodssuppe med ingefær

25 min
Arbejdstid: 10 min
Smuk cremet suppe med dejlig smag af frisk ingefær. Gulerodssuppen er helt simpel med ganske få ingredienser og tilmed hurtig at lave. Vi har givet suppen fylde med linser, men det kunne også være bønner eller kikærter. Toppingen kan ligeledes varieres, kun fantasien sætter grænser.
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodssuppe-med-ingefar/

Sådan gør du

Gulerodssuppe
  • Smelt smørret og svits gulerødder, hvidløg og chili ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt bouillon og kog i ca. 15 min. til gulerødderne er møre.
  • Blend suppen glat og tilsæt fraiche, ingefær, limesaft og salt. Smag til.
  • Hæld linserne i en sigte og skyl dem.
  • Fordel suppen i 4 skåle og top med fraiche, linser og krydderurter.

Du kan variere toppingen. Bønner, ristede kikærter, brødcroutoner, frø og kerner, babyspinat og ærteskud er andre bud på lækre toppings.

Energiindhold for hele retten:

3633 kJ / 868 kcal

Næringsindhold pr. 100g

162 kJ / 39 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 14,8 % 1,4 g
Kulhydrat: 47,4 % 4,5 g
Fedt: 37,8 % 1,7 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Se her hvordan du skræller frisk ingefær.

Ingredienser

10 g Smør
750 g Gulerødder i mindre stykker
2 Knuste fed hvidløg
1 spsk Finthakket frisk rød chilipeber
1 liter Grøntsagsbouillon
1 dl Fraiche med parmesan & hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær (ca. 20 g)
½ spsk Friskpresset lime- eller citronsaft
1½ tsk Groft salt
Topping
1 dåse Sorte eller grønne linser i vand
1 dl Fraiche med parmesan & hvidløg
Friske krydderurter, fx koriander eller persille