Gulerodssuppe med ingefær
25 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
Smuk cremet suppe med dejlig smag af frisk ingefær. Gulerodssuppen er helt simpel med ganske få ingredienser og tilmed hurtig at lave. Vi har givet suppen fylde med linser, men det kunne også være bønner eller kikærter. Toppingen kan ligeledes varieres, kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser
10 g
Smør
|
|
---|---|
750 g
Gulerødder i mindre stykker
|
|
2
Knuste fed hvidløg
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rød chilipeber
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Fraiche med parmesan & hvidløg
|
|
2 spsk
Fintrevet frisk ingefær (ca. 20 g)
|
|
½ spsk
Friskpresset lime- eller citronsaft
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Topping
1 dåse
Sorte eller grønne linser i vand
|
|
---|---|
1 dl
Fraiche med parmesan & hvidløg
|
|
Friske krydderurter, fx koriander eller persille
|
Sådan gør du
Gulerodssuppe
Du kan variere toppingen. Bønner, ristede kikærter, brødcroutoner, frø og kerner, babyspinat og ærteskud er andre bud på lækre toppings.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3633 kJ / 868 kcal
Næringsindhold pr. 100g
162 kJ / 39 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 14,8 % | 1,4 g |
Kulhydrat: | 47,4 % | 4,5 g |
Fedt: | 37,8 % | 1,7 g |
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær
Ingefær er roden til en masse godt. Se her hvordan du skræller frisk ingefær.