Grove horn med skinke og ost

Grove horn med skinke og ost

2 timer 15 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Et dejligt rustikt horn med mad i - lidt a la pølsehorn, men med skinke og ost. Lige til at have med på farten - i skole, til sport, på arbejde, i naturen, i bilen, i toget......
https://www.arla.dk/opskrifter/grove-horn-med-skinke-og-ost/

Sådan gør du

  • Bring vand og rugkerner i kog i en lille gryde og kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Køl kernerne lidt af og hæld blandingen i en skål. Tilsæt det syrnede produkt og havregryn. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt olie, salt og speltmel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 2 portioner og bank - på et godt meldrysset bord - hver portion ud til en rund plade (ca. 30 cm i diameter).
  • Del hver dejplade i 8 trekanter.
  • Bland de søde kartofler, skinke, ost, oregano og salt. Fordel fyldet i den bredde ende på dejtrekanterne - ca. 3 spsk. pr. trekant.
  • Fold siderne lidt op om fyldet, rul dejen til horn og læg dem på plader med bagepapir - med lukningen nedad.
  • Lad hornene efterhæve tildækket i ca. 20 min.
  • Pensl hornene med vand og pynt dem med havregryn.
  • Bag de grove horn midt i ovnen, til de er gyldne ca. 18 min. ved 200° - varmluft.

I stedet for søde kartofler i fyldet kan du bruge almindelige kartofler eller gulerødder.

Energiindhold for hele retten:

11603 kJ / 2773 kcal

Næringsindhold pr. 100g

727 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 18,3 % 7,8 g
Kulhydrat: 60,1 % 25,7 g
Fedt: 21,6 % 4,2 g

Ingredienser

3 dl Vand
100 g Knækkede rugkerner (ca. 1¼ dl)
2 dl A38 naturel
50 g Finvalsede havregryn (ca. 1½ dl)
25 g Gær
2 tsk Rapsolie
1½ tsk Groft salt
400 g Sigtet speltmel (ca. 7 dl)
4 Fintrevne søde kartofler (ca. 300 g)
100 g Kogt, røget skinke i tern
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 tsk Tørret oregano
½ tsk Groft salt
Pensling
Vand
Pynt
Havregryn