De hakkede tomater, oliven, bouillonpulver, løg, hvidløg og oregano er basen i lasagnesaucen, som giver den en rig smag. Men squashen kan du skifte ud med mange andre slags grøntsager. Det kan fx være broccoli, porrer, blomkål, revne rodfrugter, spidskål, champignoner osv. Du kan stort set bruge alle slags grøntsager, og trænger du til at få ryddet op i grøntsagsskuffen er lasagnen en glimrende Tøm-køleskabet-opskrift.
11208 kJ / 2679 kcal
441 kJ / 105 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 18,2 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 45,6 % | 11,8 g |
Fedt: | 36,2 % | 4,3 g |
Sådan knuser og hakker du hvidløg
30 g
Smør
|
|
---|---|
1
Stort løg, hakket
|
|
3
Små knuste fed hvidløg
|
|
2
Grønne squash i små tern (ca. 650 g)
|
|
2 dåser
Hakkede tomater
|
|
1½ dl
Hakkede oliven uden sten (ca. dl)
|
|
1 spsk
Tomatpuré
|
|
1 spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
|
1 spsk
Tørret oregano
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
---|---|
ca. 300 g
Lasagneplader
|
|
4 dl
Let mornaysauce
|
En blandet grøn salat og brød
|
---|