Grøntsagsfrikassé med sprøde fennikelfrø

Grøntsagsfrikassé med sprøde fennikelfrø

45 min
En smuk og delikat grøntsagsfrikassé fyldt med sprøde grøntsager. På toppen er der et drys af ristede, sprøde fennikelfrø, som lige giver det ekstra pift. Grøntsagsfrikasséen er lidt fin og festlig, så vil du servere vegetarmad for dine gæster, er den et godt bud. Skal du have en enkelt vegetar eller to på besøg, kan du også lave grøntsagsfrikassén og så supplere med kogt kyllingekød i retten, til dem som gerne vil spise kød. Det er nemt, at du kan lave næsten det samme til alle.
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfrikasse-med-sprode-fennikelfro/

Sådan gør du

Grøntsagsfrikassé
  • Bring bouillon, stilke og kartofler i kog i en stor gryde. Kog kartoflerne ved jævn varme og under låg i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt gulerødder og løg og kog, stadig under låg, i ca. 7 min.
  • Fjern stilkene, tilsæt radiser, slikærter, edamamebønner, fløde, salt og peber og kog frikasséen ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. Smag til.
Drys
  • Kom imens fennikelfrøene i en kold pande og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Fordel grøntsagsfrikasséen i dybe tallerkener og server med ristede fennikelfrø og krydderurter. Spis brød til, så I kan søbe den gode sauce op.

I stedet for et drys af fennikelfrø, kan du bruge ristde frø af spidskommen eller rå dildfrø. Eller du kan servere et drys af hakkede, salte mandler. Du kan skifte madlavningsfløde 8% ud med 15% eller med piskefløde.

Energiindhold for hele retten:

9282 kJ / 2218 kcal

Næringsindhold pr. 100g

453 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 11,5 % 3,1 g
Kulhydrat: 43,8 % 11,7 g
Fedt: 44,7 % 5,5 g

Ingredienser

Grøntsagsfrikassé
3 dl Grøntsagsbouillon
5 Stilke fra bredbladet persille eller 2 stilke løvstikke
400 g Små kartofler
200 g Flækkede, små gulerødder, gerne med top
200 g Små runde skalotteløg (ca. g)
150 g Radiser, hele og halve - gerne med top
150 g Flækkede slikærter
150 g Edamamebønner
¼ liter Piskefløde eller madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Topping
1 spsk Fennikelfrø
Friske løvstikkeblade eller persilleblade, revet i grove stykker
Tilbehør
Durumbrød