Grøntsagsdeller

Grøntsagsdeller

45 min
Fryseegnet
Smagsfulde og farverige grøntsagsdeller med en god konsistens. Det er en nemt at klemme en ekstra portion grøntsager ned, når de er tilberedt som disse vegetariske deller. Grøntsagsdeller er gode til aftensmad med endnu flere grøntsager til - eller de kan tages med i madpakken til at gnave af - eller på rugbrød. Du kan bruge de grøntsager du har i skuffen og smage til med krydderier og krydderurter - der er masser af skøn smag at hente.
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsdeller/

Sådan gør du

Grøntsagsfrikadeller
  • Kog kartofler, gulerødder og broccolistok i usaltet vand og under låg i 20-25 min. Tilsæt broccolibuketter og lad dem koge med i ca. 5 min., uden låg.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne, stil gryden tilbage på kogepladen og damp dem tørre ved kraftig varme og uden låg.
  • Mos grøntsagerne med et kartoffelmosjern og kom dem i en skål. Tilsæt æg, ost og de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Form farsen til små "frikadeller", fx med en ske. Steg dem ved jævn til kraftig varme, ca. 7 min. på hver side. Tag de stegte "frikadeller" op og hold dem varme.
  • Gentag med resten af smørret og farsen. Server grøntsagsfrikadellerne sammen med grøntsagsstave.

Brug eventuelt en anden grøntsagskombination til grøntsagsdellerne , fx gulerødder og jordskokker eller broccoli og edamamebønner. Eller prøv med de grøntsager du har på lager.

Prøv at skifte revet mozzarella ud med texmex revet ost. Så kommer der et dejligt svirp af chili i dine grøntsagsdeller.

Energiindhold for hele retten:

5001 kJ / 1195 kcal

Næringsindhold pr. 100g

463 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 25,9 % 7,1 g
Kulhydrat: 36,4 % 9,9 g
Fedt: 37,7 % 4,7 g

Ingredienser

Grøntsagsfrikadeller
150 g Melede kartofler i mindre stykker
2 Gulerødder i grove stykker (ca. 100 g)
150 g Broccoli i små buketter og stokken i grove stykker
2 Æg
100 g Revet mozzarellaost
100 g Finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
1 Groftrevet løg (ca. 50 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør
Tilbehør
300 g Blandede grøntsager i stave, fx glaskål, gulerødder, kinaradise, bladselleri eller agurk