Grøntsagsdeller
Smagsfulde og farverige grøntsagsdeller med en god konsistens. Det er en nemt at klemme en ekstra portion grøntsager ned, når de er tilberedt som disse vegetariske deller. Grøntsagsdeller er gode til aftensmad med endnu flere grøntsager til - eller de kan tages med i madpakken til at gnave af - eller på rugbrød. Du kan bruge de grøntsager du har i skuffen og smage til med krydderier og krydderurter - der er masser af skøn smag at hente.
Ingredienser
Grøntsagsfrikadeller
150 g
Melede kartofler i mindre stykker
|
|
---|---|
2
Gulerødder i grove stykker (ca. 100 g)
|
|
150 g
Broccoli i små buketter og stokken i grove stykker
|
|
2
Æg
|
|
100 g
Revet mozzarellaost
|
|
100 g
Finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
|
|
1
Groftrevet løg (ca. 50 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
20 g
Smør
|
---|
Tilbehør
300 g
Blandede grøntsager i stave, fx glaskål, gulerødder, kinaradise, bladselleri eller agurk
|
---|
Sådan gør du
Grøntsagsfrikadeller
Brug eventuelt en anden grøntsagskombination til grøntsagsdellerne , fx gulerødder og jordskokker eller broccoli og edamamebønner. Eller prøv med de grøntsager du har på lager.
Prøv at skifte revet mozzarella ud med texmex revet ost. Så kommer der et dejligt svirp af chili i dine grøntsagsdeller.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5001 kJ / 1195 kcal
Næringsindhold pr. 100g
463 kJ / 111 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 25,9 % | 7,1 g |
Kulhydrat: | 36,4 % | 9,9 g |
Fedt: | 37,7 % | 4,7 g |