Grøntsagsdeller

45 min
Fryseegnet
Grøntsagsdeller

Smagsfulde og farverige grøntsagsdeller med en god konsistens. Det er en nemt at klemme en ekstra portion grøntsager ned, når de er tilberedt som disse vegetariske deller. Grøntsagsdeller er gode til aftensmad med endnu flere grøntsager til - eller de kan tages med i madpakken til at gnave af - eller på rugbrød. Du kan bruge de grøntsager du har i skuffen og smage til med krydderier og krydderurter - der er masser af skøn smag at hente.

Ingredienser

Grøntsagsfrikadeller

150 g Kartofler i mindre stykker
2 Gulerødder i grove stykker (ca. 100 g)
150 g Broccoli i små buketter og stokken i grove stykker
2 Æg
100 g Revet mozzarellaost
100 g Finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
1 Groftrevet løg (ca. 50 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør

Tilbehør

300 g Blandede grøntsager i stave, fx glaskål, gulerødder, kinaradise, bladselleri eller agurk

Sådan gør du

Grøntsagsfrikadeller

  • Kog kartofler, gulerødder og stokken fra broccoli i usaltet vand og under låg i ca. 20 min.
  • Tilsæt broccolibuketterne og lad dem koge med i ca. 5 min. uden låg.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne, stil gryden tilbage på kogepladen og damp dem tørre ved kraftig varme og uden låg.
  • Mos grøntsagerne groft og kom dem i en skål.
  • Tilsæt æg, ost og de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Form halvdelen af farsen til 10 mellemstore deller. Steg dem ved jævn til kraftig varme i ca. 7 min. på hver side - vend dem gerne nogle gange under vejs.
  • Tag de stegte deller op og hold dem varme. Gentag med resten af smørret og farsen.
  • Server grøntsagsfrikadellerne sammen med grøntsagsstave.

Brug eventuelt en anden grøntsagskombination til grøntsagsdellerne , fx gulerødder og jordskokker eller broccoli og edamamebønner. Eller prøv med de grøntsager du har på lager.

Prøv at skifte revet mozzarella ud med texmex revet ost. Så kommer der et dejligt svirp af chili i dine grøntsagsdeller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5152 kJ / 1231 kcal

Næringsindhold pr. 100g

475 kJ / 114 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 25,1 % 7 g
Kulhydrat: 35,3 % 9,9 g
Fedt: 39,6 % 5,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsdeller/