Grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce

Grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce

30 min
Grøntsagsspaghetti - en nem måde at få ekstra grøntsager indenbords. Lav strimler af squash og gulerod, bland med pasta og server din grøntsagsspaghetti med cremet svampesauce og kylling.
https://www.arla.dk/opskrifter/gronsagsspaghetti-med-cremet-svampesauce/

Sådan gør du

Cremet svampesauce
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stor sauterpande. Steg kyllingekødet ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend af og til. Tag kødet op af panden.
  • Kom resten af smørret i panden sammen med svampe, løg og hvidløg. Steg det, stadig ved kraftig varme, i ca. 2 min.
  • Kom det stegte kyllingekød tilbage i panden sammen med madlavningsfløde, grønkål, salt og peber. Varm retten godt igennem under omrøring og smag til.
Grøntsagsspaghetti
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde.
  • Brug en kartoffelskræller eller tyndskræller til at lave strimler af gulerødder og squash.
  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen - til den er mør uden at være blød. Tilsæt gulerods- og squashstrimler og kog dem med i ca. 1 min. Hæld spaghetti og grøntsager til afdrypning i et dørslag.
  • Vend grøntsagsspaghettien sammen med svampesaucen, drys med grønkålsblade og friskkværnet peber og server.
Tip
  • Erstat grønkål med basilikumblade for en sommerversion af retten.
Energiindhold for hele retten:

8130 kJ / 1943 kcal

Næringsindhold pr. 100g

377 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 26 % 5,8 g
Kulhydrat: 50,9 % 11,3 g
Fedt: 23,1 % 2,4 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Cremet svampesauce
25 g Smør
300 g Kyllingeinderfileter
225 g Blandede svampe, fx champignoner og østershatte
2 Grofthakkede løg
1 Grofthakket fed hvidløg
2½ dl Madlavningsfløde
50 g Grønkålsblade revet i mindre stykker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grøntsagsspaghetti
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
250 g Tørret pasta, fx fettuccine
3 Gulerødder (ca. 250 g)
1 Grøn squash (ca. 300 g)
Pynt
Finthakkede grønkålsblade
Friskkværnet peber