Grøntsagsrisotto med hytteost og kylling

45 min
Grøntsagsrisotto med hytteost og kylling

Få masser af lækre og sprøde grøntsager i denne risotto, der er peppet op med kylling og knasende skinke og nødder.

Ingredienser

Sprød serrano skinke

65 g Serrano skinke - ca. 5 skiver

Grøntsagsrisotto

3 dl Risottoris (ca. 240 g)
3 Finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
3 Små finthakkede fed hvidløg
1 dl Hvidvin, fx riesling
5 dl Vand
1 spsk Koncentreret kyllingefond
½ Grøn squash i grove tern (ca. 175 g)
75 g Æbler i tern, fx elstar
200 g Hytteost
100 g Finthakkede jordskokker
1 dl Finthakket bredbladet persille
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
1 spsk Rapsolie
350 g Kyllingefilet i strimler
2 Gulerødder i små tern (ca. 150 g)

Pynt

Grofthakket bredbladet persille

Sådan gør du

Stegetid for serrano skinke:

Sæt serrano skinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Sprød serrano skinke

  • Fordel skinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Knæk den sprøde skinke i mindre stykker.

Grøntsagsrisotto

  • Lad en tykbundet gryde blive varm. Tilsæt ris, løg og hvidvin. Bring det i kog og kog det ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt vand og fond og lad retten koge ved svag varme i ca. 20 min. - rør af og til. Tilsæt squash og æble og vend det godt sammen. Lad risottoen koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - rør af og til.
  • Tilsæt hytteost, jordskokker, persille, limesaft og salt. Varm risottoen igennem og smag til.
  • Lad imens olien blive godt varm i en pande. Steg kylling og gulerødder i ca. 3 min. ved kraftig varme. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 7 min. under omrøring. Anret kylling på risottoen sammen med serrano skinke. Pynt med persille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7842 kJ / 1874 kcal

Næringsindhold pr. 100g

406 kJ / 97 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 30,4 % 7,3 g
Kulhydrat: 52 % 12,4 g
Fedt: 17,6 % 1,9 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/gronsagsrisotto-med-hytteost-og-kylling/