Grøntsagsrisotto med hytteost og kylling
45 min
•

Få masser af lækre og sprøde grøntsager i denne risotto, der er peppet op med kylling og knasende skinke og nødder.
Ingredienser
Sprød serrano skinke
65 g
Serrano skinke - ca. 5 skiver
|
---|
Grøntsagsrisotto
3 dl
Risottoris (ca. 240 g)
|
|
---|---|
3
Finthakkede bananskalotteløg (ca. 100 g)
|
|
3
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 dl
Hvidvin, fx riesling
|
|
5 dl
Vand
|
|
1 spsk
Koncentreret kyllingefond
|
½
Grøn squash i grove tern (ca. 175 g)
|
|
---|---|
75 g
Æbler i tern, fx elstar
|
|
200 g
Hytteost
|
|
100 g
Finthakkede jordskokker
|
|
1 dl
Finthakket bredbladet persille
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
350 g
Kyllingefilet i strimler
|
|
2
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
|
Pynt
Grofthakket bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Stegetid for serrano skinke:
Sæt serrano skinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.
Sprød serrano skinke
Grøntsagsrisotto
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7842 kJ / 1874 kcal
Næringsindhold pr. 100g
406 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 30,4 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 52 % | 12,4 g |
Fedt: | 17,6 % | 1,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
