Grønne asparges med parmaskinke, citrondressing og pinjekerner
  • Arla
  • Opskrifter
  • Grønne asparges med parmaskinke, citrondressing og pinjekerner

Grønne asparges med parmaskinke, citrondressing og pinjekerner

30 min
Arbejdstid: 30 min
Nemme aspargesruller med italiensk tilbehør og en frisk citrondressing. Perfekt når der er mange gæster.
https://www.arla.dk/opskrifter/gronne-asparges-med-parmaskinke-citrondressing-og-pinjekerner/

Sådan gør du

Citrondressing
  • Bland cremefraiche med citronskal, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet til servering. Smag til.
  • Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist i ca. 2 min. under omrøring. Skru ned til jævn varme og rist kernerne i yderligere ca. 2 min. - til de er gyldne. Tag dem af panden.
  • Kog aspargesene i letsaltet vand, i ca. 3 min. uden låg. Lad dem dryppe af i en sigte. Vikl skinken om aspargesene - ca. 2 asparges pr. pakke. Anret dem på et fad, og fordel dressing og pinjekerner øverst. Pynt med basilikum og friskkværnet peber.
Energiindhold for hele retten:

5416 kJ / 1294 kcal

Næringsindhold pr. 100g

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 27,1 % 9,5 g
Kulhydrat: 7 % 2,5 g
Fedt: 65,9 % 10,7 g

Ingredienser

Citrondressing
2½ dl Creme fraiche
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Pinjekerner
30 Rensede grønne asparges (ca. 400 g)
16 skiver Parmaskinke (ca. 200 g)
Pynt
Frisk basilikum
Friskkværnet peber