Grønne asparges med cremefraichedip

15 min
Grønne asparges med cremefraichedip

Friske grønne asparges med en delikat dressing. Fantastisk!

Ingredienser

1 bundt Friske grønne asparges
3 spsk Rapsolie
½ tsk Muscovadosukker

Cremefraichedip

1½ dl Creme fraiche 38%
1 glas Lakserogn
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Knæk de nederste par centimeter af aspargesene. Pisk olie og sukker sammen. Pensl aspargsene med olien og grill dem ultrakort på en varm grillpande eller en god tefalpande. De skal blot lige tage farve.

Cremefraichedip

  • Rør cremefraiche sammen med lakserogn, revet limeskal, salt og peber.
  • Aspargeserne kan serveres lune eller kolde. Spis dem evt. som snack med fingrene og dyp i dressingen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4556 kJ / 1089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

831 kJ / 199 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 12,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 4,7 % 2,3 g
Fedt: 83,2 % 18,7 g
Relateret video Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

https://www.arla.dk/opskrifter/gronne-asparges-med-cremefraichedip/