Grønkålschips

30 min
Grønkålschips

Grønkålschips er nemme og sjove at lave. Grønkålschips smager lækre som snack - men grøntkålschips er også lækre som topping på supper, gryderetter eller måske en pizza? Prøv grønkålschips næste gang du mangler et sprød element på din hverdagsret!

Ingredienser

Grønkålschips

1 spsk Olie
300 g Friske grønkålsblade
1 tsk Flagesalt

Sådan gør du

  • Riv grønkålsbladene fra stokken. Skyl bladene grundigt og tør dem godt fx med et rent viskestykke.
  • Riv bladene i mindre, mundrette stykker og læg dem på 2 plader med bagepapir.
  • Vend grønkålsbladene med olie og bag dem øverst og nederst i ovnen i ca. 20 min. ved 125° - varmluft - grønkålen skal være sprød, men stadig grøn.
  • Drys med salt og server.

Spis grønkålschipsene som snack eller server dem som sprød topping på gryderetter, supper eller pizza.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1105 kJ / 264 kcal

Næringsindhold pr. 100g

346 kJ / 83 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,8 g
Protein: 21,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 19,4 % 3,9 g
Fedt: 58,9 % 5,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/gronkalschips/