Grøn gryde med timian og citron
Grøn gryde med timian og citron er en skøn ret med masser af smag og skønne grønne grøntsager. Der er altid lidt arbejde ved at spise friske grøntsager, men når først de er ordnet, er den grønne gryde er så nem og hurtig at tilberede, at det ikke tager længere tid, end det tager at koge ris. Server grøn gryde med timian og citron og giv familien et ordentligt skud vitaminer - også for øjet.
Ingredienser
15 g
Smør
|
|
---|---|
3
Finthakkede løg (ca. 225 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 dl
Frisk timian
|
|
450 g
Broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
|
|
1
Grøn squash i kvarte skiver (ca. 300 g)
|
|
½ dl
Kapers
|
|
75 g
Skyllede spinatblade
|
|
250 g
Rensede slikærter
|
|
2 dl
Madlavningsfløde
|
|
½ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
---|
Tilbehør
4 dl
Basmatiris (320 g) - koges
|
|
---|---|
Citroner (usprøjtede) i både
|
|
Sojasauce
|
Sådan gør du
Tilsæt lidt majsstivelse eller lys jævner, hvis du ønsker en tykkere sauce. Eller spis med ske og gaffel, så du er sikker på at få den gode sauce med. Du kan skifte slikærterne ud med frosne ekstra fine ærter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8390 kJ / 2005 kcal
Næringsindhold pr. 100g
269 kJ / 64 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 16,4 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 67,2 % | 10,6 g |
Fedt: | 16,4 % | 1,2 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.