Bagels
1 time
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Bagel er en bolle, som er helt sin egen. Det karakteristiske ved bagels brød er hullet i midten og den seje krumme, som kogningen af bagels giver. Her får du en opskrift på bagels, hvor du prøver både at koge bagels og bage bagels. Nu du skal i gang, så er måske en ide, at lave en stor portion - så kan du servere hjemmelavede bagels til gæster, madpakke, frokost og når du bare er lidt lækkersulten.
Ingredienser
Bagels
2½ dl
Mælk (lillefingervarm)
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
1 spsk
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
Pensling
Sammetpisket æg
|
---|
Pynt
50 g
Revet cheddarost, lidt sesamfrø, blå birkes eller græskarkerner
|
---|
Sådan gør du
Bagels
Kogning og bagning af bagels
Bagels skal være seje i krummen. Du kan riste dine bagels, så de bliver sprøde i skorpen.
Bagels kan fryses - lun dem inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7865 kJ / 1880 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1038 kJ / 248 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 12,6 % | 7,7 g |
Kulhydrat: | 68,7 % | 42 g |
Fedt: | 18,7 % | 5,2 g |