Grillstegte makreller og majskolber

Grillstegte makreller og majskolber

35 min
Lækre saftige makreller fra grillen, sprøde majskolber og tomatsalat....essensen af sensommer i Danmark.
https://www.arla.dk/opskrifter/grillstegte-makreller-og-majskolber/

Sådan gør du

Dildfrødressing
  • Vend kvark, dildfrø og salt sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til - vend lidt vand i dressingen, hvis du synes den er for fast.
  • Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Grill dem på havegrillen (eller under ovnens grill) i ca. 5 min., afhængig af varmen på grillen – vend et par gange undervejs.
  • Skyl og tør makrellerne. Fyld basilikum og salt i bugen på fiskene og luk dem godt med kødnåle. Grill makrellerne på havegrillen (eller på en grillpande) i 10-15 min. - afhængig af hvor varm grillen er.
Tomatsalat
  • Anret tomaterne på et fad og drys med løg, basilikum, salt og peber.
Energiindhold for hele retten:

16581 kJ / 3963 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 20,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 42,4 % 8,4 g
Fedt: 37 % 3,4 g

Ingredienser

Dildfrødressing
2½ dl Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 tsk Dildfrø
½ tsk Groft salt
4 Majskolber
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
4 Hele rensede makreller (ca. 1200 g)
1 dl Grofthakkede basilikumblade
½ tsk Groft salt
8 Kødnåle
Tomatsalat
500 g Modne tomater i skiver
1 Lille rødløg i tynde både (ca. 50 g)
½ dl Hele og strimlede basilikumblade
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1 kg Små kartofler - koges