Grillet romainesalat med blåskimmeldressing

40 min
Arbejdstid: 20 min
Grillet romainesalat med blåskimmeldressing

Salaten får en herlig røget grillsmag efter en hurtig tur på grillen. Smager skønt med den cremede dressing.

Ingredienser

2 Romainesalat (ca. 600 g)

Blåskimmeldressing

100 g Blåskimmelost
1 dl Creme fraiche
1 spsk Finthakket bredbladet persille
Smørspray

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade af salaten, halver de 2 hoveder og skær lidt af bunden - stokken skal holde sammen på salaten. Skyl salaten og læg det i isvand i ca. ½ time. Tænd op i grillen.

Blåskimmeldressing

  • Mos osten godt med en gaffel og rør creme fraichen i lidt efter lidt. Vend persille i og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet indtil serveringen.
  • Hæld salaten i en sigte og lad det dryppe godt af. Dup det godt på et viskestykke og spray salaten med et tyndt lag fedtstof. Grill salaten ca. 2 min. på begge sider - til det får farve. Læg salaten på et fad og dryp med lidt dressing. Server straks sammen med resten af dressingen.

Du kan også grille salaten på en grillpande. I stedet for blåskimmelost, kan du lave dressingen med salatost.

Dressingen smager også skønt til nye kartofler og andre grillede grøntsager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2846 kJ / 680 kcal

Næringsindhold pr. 100g

354 kJ / 85 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 18,2 % 3,8 g
Kulhydrat: 5,9 % 1,2 g
Fedt: 75,9 % 7,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-romainesalat-med-blaskimmeldressing/