Grillet laks med sprød salat

30 min
Grillet laks med sprød salat

Dejlig enkel grillmad med god balance mellem den fede fisk og den syrlige salat.

Ingredienser

Dressing

2 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Jomfruolivenolie
1 spsk Vand
2 tsk Flydende honning
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sprød salat

200 g Radiser
200 g Rød spidskål
200 g Skrællet glaskål eller kinaradise
200 g Blomkål
150 g Salatost i tern
4 Laksefileter med skind (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

250 g Ristet rugbrød

Pynt

Purløg

Sådan gør du

Dressing

  • Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.

Sprød salat

  • Skær radiser og spidskål i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern.
  • Skær glaskål og blomkål i mindre stykker og vend det hele sammen med salatost.
  • Pynt med purløg og stil salaten tildækket på køl til servering.
  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Krydr laksestykkerne med salt og peber og steg dem på skindsiden i ca. 6 min. - afhængig af tykkelsen. Vend dem og grill dem ca. 2 min. på den anden side.
  • Server med sprød salat, rugbrød og dressing.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9809 kJ / 2344 kcal

Næringsindhold pr. 100g

551 kJ / 132 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,7 % 8,4 g
Kulhydrat: 27,3 % 8,9 g
Fedt: 47 % 7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grillet-laks-med-sprod-salat/