Grillede nektariner

15 min
Grillede nektariner

Afslut en grillaften med en dessert fra grillen, fx disse grillede nektariner. Smager forrygende sammen med hindbær-flødeskum.

Ingredienser

Hindbær-flødeskum

50 g Friske hindbær
½ spsk Sukker
1½ dl Piskefløde

Grillede nektariner

8 Modne nektariner (ca. 700 g)

Sådan gør du

Hindbær-flødeskum

  • Mos hindbærrene og sukker godt med en gaffel.
  • Pisk fløden let og kom den i en serveringsskål.
  • Swirl hindbærblandingen i flødeskummet.

Grillede nektariner

  • Halver nektarinerne og fjern stenene.
  • Læg de halverede nektariner på grillen med skærefladen nedad. Grill dem ca. 3 min. på hver side eller til de er varme og har fået striber (det er bedre at nektarinerne bliver lidt brændte end at de ikke er varme indeni).
  • Server straks med hindbær-flødeskummet.

Det er vigtigt at nektarinerne er modne. Du kan også lave desserten med anden moden frugt, fx ananas, mango eller pærer. I stedet for havegrillen kan du anvende en grillpande.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4832 kJ / 1155 kcal

Næringsindhold pr. 100g

533 kJ / 127 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,1 % 1,6 g
Kulhydrat: 50,6 % 15,8 g
Fedt: 44,3 % 6,4 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-nektariner-med-vanilje/