Grillede grønne asparges

30 min
Grillede grønne asparges

Når de første grønne asparges kommer, er sommeren lige på trapperne. Hele vores omverden er lysegrøn og dagene er for længst blevet længere. De grønne asparges kan om noget få gang i dejlige "summer vibes". Derfor betyder de også noget særligt for os - de er noget specielt. Her serveres de, svøbt i bacon og grillet på panden eller i den fri natur. Som tilbehør er der en dejlig ostecreme, i en mængde så der også er nok til de små kartofler.

Ingredienser

Ostecreme

100 g Salatost i tern
150 g Græsk yoghurt
Groftkværnet peber

Grillede grønne asparges

24 Grønne asparges (ca. 400 g)
2 spsk Rapsolie
1 tsk Sukker
8 skiver Bacon i skiver

Sådan gør du

Ostecreme

  • Mos osten i en skål og rør den sammen med yoghurt og peber.
  • Stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Smag til.

Grillede grønne asparges

  • Knæk de nederste par centimeter af aspargesene.
  • Pisk olie og sukker sammen. Pensl aspargsene med olien.
  • Sno en baconskive omkrig 3 asparges - gentag med resten.
  • Grill aspargespakkerne på en varm grillpande eller en god tefalpande ved kraftig varme i ca. 1 min på hver side - 3 min. i alt.
  • Server straks sammen med ostecremen.

Du kan også bruge skrællede hvide asparges, men kog dem først i ca. 1 min. inden du svøber dem i bacon og griller på samme måde som de grønne asparges.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5156 kJ / 1232 kcal

Næringsindhold pr. 100g

627 kJ / 150 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 16,2 % 6 g
Kulhydrat: 5,5 % 2 g
Fedt: 78,3 % 13,3 g
Relateret video Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-gronne-asparges/