Græsk farsbrød og agurkesalat

Græsk farsbrød og agurkesalat

1 time 20 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk. Græsk farsbrød smager stadig lige godt. Server græsk farsbrød med agurkesalat - eller nærmere betegnet tzatziki.
https://www.arla.dk/opskrifter/grask-farsbrod-og-agurkesalat/

Sådan gør du

Fars
  • Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt de let afkølede, kogte ris.
Fyld
  • Smuldr osten i en skål og bland løg, persille og hvidløg i.
  • Smør et ovnfast fad og læg fars og fyld lagvis heri, så det danner et lille brød – begynd og slut med et lag fars.
  • Fordel smørklatter på farsbrødet.
  • Bag farsbrødet midt i ovnen ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.
Agurkesalat med yoghurt
  • Rør forsigtigt yoghurten med hvidløg, salt og peber. Vend agurketern i. Stil salaten tildækket i køleskabet indtil serveringen. Smag til.

I stedet for lammekød kan du bruge oksekød.

Farsbrødet kan fryses ubagt. Stil det frosne farsbrød i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn og bag i ca. 1 time og 20 min.

Energiindhold for hele retten:

9528 kJ / 2277 kcal

Næringsindhold pr. 100g

363 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 21,6 % 4,6 g
Kulhydrat: 48,2 % 10,3 g
Fedt: 30,2 % 3 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Fars
250 g Hakket grisekød
250 Hakket lammekød
1 Æg
1 dl Mælk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
225 g Kogte ris (af ca. 1 dl rå ris)
Fyld
100 g Salatost i tern
1 Hakket løg (ca. 50 g)
2 spsk Hakket persille
1 Lille knust fed hvidløg
25 g Smør
Agurkesalat med yoghurt
4 dl Yoghurt naturel
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Agurker i små tern (ca. 400 g)
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler