Granolamuffins
Fryseegnet
•
Granola - eller ristet mysli - er uundværlig på morgenbordet. Her får du den i nye klæder. Granolaen omkranser denne bløde morgenmadsmuffin og giver den et knasende ydre. I midten giver skyr, revet æble og kardemomme en blød og svampet krumme, som gør den himmelsk at bide i. Opskriften giver lidt mere granola, end du skal bruge, så det kan du gemme til en smoothiebowl.
Ingredienser
Granola
4 dl
Grovvalsede havregryn
|
|
---|---|
2 dl
Grofthakkede mandler
|
|
2 dl
Hel boghvede
|
|
3 spsk
Honning
|
|
1½ spsk
Rapsolie
|
Granolamuffins
200 g
Hvedemel
|
|
---|---|
100 g
Speltmel
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
2
Æg
|
|
2 dl
Skyr naturel
|
|
2
Groftrevne æbler (ca. 250 g)
|
|
1
Æble i små tern (ca. 125 g)
|
Sådan gør du
Granola
Granolamuffins
Du kan lave granola på forhånd og opbevare den i en lufttæt beholder.
Granola kan varieres på mange måder - prøv dig frem med de nødder og kerner, du har. Du kan også tilføje tørret frugt, når granolaen er kølet af.
Granolamuffins kan fryses. Tø dem op på køkkenbordet og spis dem, når de er optøede. De kan også lunes i ovnen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15044 kJ / 3596 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1007 kJ / 241 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,7 g |
Protein: | 14,2 % | 8,4 g |
Kulhydrat: | 56 % | 33,2 g |
Fedt: | 29,8 % | 8,1 g |