Granola
30 min
•
Hjemmelavet granola er hurtigt at lave og smager bare bedst! Prøv denne opskrift på granola i ovn med kardemomme og æblemost. Det er så nemt at lave og når du laver granola, kan du få tømt skuffen for små rester af kerner og nødder. Det er lækkert at komme lidt tørret frugt eller frysetørret bær i, når granolaen er kølet af. Brug hvad du bedst kan lide eller har i forvejen.
Ny
Ingredienser
Granola
300 g
Grovvalsede havregryn
|
|
---|---|
100 g
Grofthakkede mandler og hasselnødder
|
|
100 g
Solsikkekerner og græskarkerner
|
|
70 g
Kokosmel
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
1 knivspids
Groft salt
|
60 g
Smør
|
|
---|---|
1 dl
Æblemost
|
|
4 spsk
Honning
|
1 dl
Tørret frugt, fx rosiner
|
---|
Sådan gør du
Granola
Du kan blande forskellige smagsgivere i granolaen, når den er kølet af, fx tørret mango eller æbleringe, abrikoser, dadler, figner, svesker, bananchips, kakaonips, hakket chokolade eller frysetørret bær
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14950 kJ / 3573 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1711 kJ / 409 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,5 g |
Protein: | 9,8 % | 9,9 g |
Kulhydrat: | 34,5 % | 34,7 g |
Fedt: | 55,7 % | 25,7 g |