Granola
30 min
•
&format=webp)
Hjemmelavet granola er hurtigt at lave og fyldt med dejlig smag! Prøv vores granola opskrift med æblemost, honning og kardemomme – bagt sprød i ovnen med ristede kerner, nødder og et strejf af varme krydderier. Når din granola er kølet af, kan du blande tørret frugt eller frysetørrede bær i for ekstra velsmag. Brug den som topping på skyr, yoghurt, eller smoothiebowls. Og husk: granola er en perfekt måde at få brugt de små rester i køkkenskuffen.
Ingredienser
Granola
300 g
Grovvalsede havregryn
|
|
---|---|
100 g
Grofthakkede mandler og hasselnødder
|
|
100 g
Solsikkekerner og græskarkerner
|
|
70 g
Kokosmel
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
1 knivspids
Groft salt
|
60 g
Smør
|
|
---|---|
1 dl
Æblemost
|
|
4 spsk
Honning
|
1 dl
Tørret frugt, fx rosiner
|
---|
Sådan gør du
Granola
Du kan blande forskellige smagsgivere i granolaen, når den er kølet af, fx tørret mango eller æbleringe, abrikoser, dadler, figner, svesker, bananchips, kakaonips, hakket chokolade eller frysetørret bær
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14969 kJ / 3578 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1709 kJ / 408 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,5 g |
Protein: | 9,8 % | 9,9 g |
Fedt: | 55,7 % | 25,7 g |
Kulhydrat: | 34,5 % | 34,7 g |
