Granola

30 min
Granola

Hjemmelavet granola er hurtigt at lave og smager bare bedst! Prøv denne opskrift på granola i ovn med kardemomme og æblemost. Det er så nemt at lave og når du laver granola, kan du få tømt skuffen for små rester af kerner og nødder. Det er lækkert at komme lidt tørret frugt eller frysetørret bær i, når granolaen er kølet af. Brug hvad du bedst kan lide eller har i forvejen.

Ny

Ingredienser

Granola

300 g Grovvalsede havregryn
100 g Grofthakkede mandler og hasselnødder
100 g Solsikkekerner og græskarkerner
70 g Kokosmel
1 tsk Stødt kardemomme
1 knivspids Groft salt
60 g Smør
1 dl Æblemost
4 spsk Honning
1 dl Tørret frugt, fx rosiner

Sådan gør du

Granola

  • Hæld havregryn, nødder, kerner, kokosmel, kardemomme og salt på en bageplade med papir.
  • Smelt smør, æblemost og honning i en gryde og hæld blandingen over de tørre ingredienser.
  • Bland det hele godt sammen og fordel det ud på pladen i et jævnt lag.
  • Rist granolaen midt i ovnen ved 175° - varmluft i ca. 20 min.
  • Hold øje med granolaen og vend rundt ofte - den bliver hurtigt mørk i kanterne.
  • Lad den køle af og bland den med tørret frugt.
  • Kom granolaen i en lufttæt beholder, når den er helt kold.

Du kan blande forskellige smagsgivere i granolaen, når den er kølet af, fx tørret mango eller æbleringe, abrikoser, dadler, figner, svesker, bananchips, kakaonips, hakket chokolade eller frysetørret bær

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14950 kJ / 3573 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1711 kJ / 409 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 8,5 g
Protein: 9,8 % 9,9 g
Kulhydrat: 34,5 % 34,7 g
Fedt: 55,7 % 25,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/granola/