Gluten- og laktosefri chokoladekage
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Denne chokoladekage er af den tunge slags med en dyb og lækker smag af chokolade og appelsin. Da kagen både er glutenfri og laktosefri er det en forkælelse, som de fleste kan nyde. Spis den som den er - evt. til en god kop kaffe, eller pynt den med glasur, friske bær, nødder eller frisk citronmelisse. Fantastisk kage for alle, der elsker fyldige chokoladekager.
Ingredienser
2
Æg
|
|
---|---|
200 g
Sukker (ca. 2½ dl)
|
|
50 g
Mandler
|
|
50 g
Glutenfri havregryn (ca. 1 dl)
|
|
4 spsk
Kakaopulver
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
100 g
Smeltet og afkølet laktosefri smør
|
Sådan gør du
Mandler og glutenfri havregryn kan naturligvis erstattes af formalet mandelmel og havremel. Giv evt kagen et let drys flagesalt, hvis den skal serveres for voksne gæster, det giver kagen mere kant. Når kagen er frossen, kan der skæres skiver af den som minder om lækre kølige choko-ladekarameller.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9340 kJ / 2232 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1711 kJ / 409 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 5,4 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 44 % | 44,2 g |
Fedt: | 50,6 % | 23,4 g |