Glaserede kolde kyllingespyd

Glaserede kolde kyllingespyd

45 min
De glaserede kolde kyllingespyd egner sig rigtig godt til picnic eller til at tage med i madpakken. Den søde og krydrede glasering er inspireret af smagen fra hot wings, som er et stort hit hos børn, og sikkert også hos mange voksne. Spyddene er lavet med kyllingefilet, som er en mere mager version af kyllingekødet, end vingerne. I kan naturligvis også spise de glaserede kyllingespyd varme, men de smager faktisk bedst, når de er kolde - så kommer den søde, krydrede glasering rigtig til sin ret.
https://www.arla.dk/opskrifter/glaserede-kolde-kyllingespyd/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Glasering
  • Pisk alle ingredienserne sammen.
  • Kom glaseringen i en lille bradepande.
Kyllingespyd
  • Del kyllingefileterne i 32 tern og fordel dem på de 8 spyd.
  • Vend kyllingespyddene godt i glaseringen.
  • Læg dem på en plade med bagepapir og hæld resten af glaseringen på spyddene.
  • Bag midt i ovnen.
  • Tag spyddene ud og pensl eller øs glaseringen fra bagepapiret på kyllingespyddene, mens de køler af.

Vil du lave mange kyllingespyd på én gang, kan du stege dem på 2-3 plader i ovnen ved 200° - varmluft. De glaserede kolde kyllingespyd er gode at servere på en picnic, i madpakken eller på en buffet.

Energiindhold for hele retten:

2953 kJ / 706 kcal

Næringsindhold pr. 100g

591 kJ / 141 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 49,7 % 17,2 g
Kulhydrat: 21 % 7,3 g
Fedt: 29,3 % 4,7 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Glasering
1 Lille knust fed hvidløg
2 spsk Brun farin
1 spsk Honning
1 spsk Dijonsennep
1 spsk Tomatketchup
1 spsk Rapsolie
2 tsk Æblecidereddike
1 tsk Stødt chili
¾ tsk Røget paprika
½ tsk Groft salt
Kyllingespyd
400 g Renset kyllingefilet
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange