Gastrik
Når først du har fået en gastrik i dit køkken, kan den være svær at undvære. Gastrik, som stammer fra det franske køkken, er en sirup lavet på karamelliseret sukker og æblecidereddike. Du kan bruge gastrikken til at smage din sauce, gryderet eller dressing til med. En god sauce med bund, skal have lidt fra alle grundsmage: Sødt, surt, bittert, salt og umami. Gastrikken byder ind med sødme og syrlighed på en gang, og et lille skvæt gastrik i din sauce, kan være lige det, der runder den af. Så hvis du går i køkkenet nu og laver din egen gastrik, er det nemt næste gang, du vil lave den perfekte sauce, gryderet, dressing....eller?
Ingredienser
Gastrik
175 g
Rørsukker (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
2 dl
Æblecidereddike
|
Sådan gør du
Gastrik
Er din gastrik blevet for tyk, kan du tilsætte eddike, lidt ad gangen, til den har en passende tyktflydende konsistens.
Du kan give din gastrik smag, fx ved at tilsætte skiver af frisk ingefær, en rosmarinkvist eller et hvidløgsfed. Lav evt. en neutral gastrik og et par stykker med smag, afhængig af hvad du vil bruge dem til.
En sjat gastrik med ingefær i et glas mineralvand, minder lidt om om ginger ale.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3221 kJ / 770 kcal
Næringsindhold pr. 100g
859 kJ / 205 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 0,9 % | 0,5 g |
Kulhydrat: | 99,1 % | 50,1 g |
Fedt: | 0 % |