Fuldkornsboller
&format=webp)
Her får du opskriften på nogle lækre fuldkornsboller, som også er nemme at lave. Du behøver ikke at ælte dejen, da det er en "våd" dej og derfor bare skal røres rigtig godt sammen. Og du får derfor ingen beskidt bordplade, efter en længere kamp med dejen herpå. De lækre fuldkornsboller kan bruges til morgenmad, brunch, madpakke, fødselsdag, eftermiddagskaffe eller hvornår du lige får lyst. Fuldkornsboller giver ovenikøbet maven nogle gode fibre fra fuldkornsmelet at arbejde med.
Ingredienser
Fuldkornsboller
200 g
Knækkede rugkerner
|
|
---|---|
4 dl
Kogende vand
|
5 dl
Lunkent vand
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
3 dl
Kærnemælk
|
|
700 g
Hvedemel (ca. 7¾ dl)
|
|
200 g
Fuldkornshvedemel
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Fuldkornsboller
Du kan erstatte de knækkede rugkerner med skårne - eller vælge en blanding af forskellige kerner. Kan du lide, at der kerner eller drys på overfladen, så pensl bollerne med kærnemælk og drys med det ønskede. Jo mere fuldkornsmel, du kommer i bollerne, jo mere fiber indeholder de naturligvis - men samtidig bliver bollerne også mere kompakte og tunge. Prøv at justere forholdet mellem hvedemel og fuldkornsmel og vælg den kombination, du foretrækker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15952 kJ / 3813 kcal
Næringsindhold pr. 100g
682 kJ / 163 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 11,9 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 82,5 % | 33,1 g |
Fedt: | 5,6 % | 1 g |
