Frugt i gele

23 timer 59 min
Arbejdstid: 35 min
Frugt i gele

En af de gode gamle klassikere i dessertkøkkenet - frugt i gele! Her serveret med iskold vaniljesauce og friske bær.

Ingredienser

Frugt i gele

4 blade Husblas
4 dl Beaumes de venise Muscat
200 g Meloner i små tern
200 g Friske bær, fx hindbær og blåbær
½ liter Kold vaniljesauce

Pynt

Friske bær
Skovsyre

Sådan gør du

Frugt i gele

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Kom vinen i en lille gryde. Bring vinen i kog og tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den varme vin. Rør til husblassen er opløst.
  • Fordel melontern og bær i bunden af 6 små aluforme (a ca. 1½ dl). Hæld ca. 3½ spsk husblasblanding i hver form - frugterne skal lige være dækkede.
  • Stil formene tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Ved serveringen

  • Løsn frugtgeleen i kanten med en spids kniv.
  • Dyp formene et kort øjeblik i meget varmt vand og vend frugtgeleerne ud i 6 dybe tallerkener.
  • Hæld lidt af den kolde vaniljesauce ved og pynt med bær og skovsyre.
  • Server resten af vaniljesaucen i en kande ved siden af.

Opskriften kan laves med alverdens frisk frugt og bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5955 kJ / 1423 kcal

Næringsindhold pr. 100g

456 kJ / 109 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 7,3 % 2 g
Kulhydrat: 40 % 10,7 g
Fedt: 32,1 % 3,9 g
Alkohol: 20,6 % 2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/frugt-i-gele-/