Frokosttærte
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Skøn frokosttærte med fyld af gulerødder og porrer.
Ingredienser
Dej
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
1 spsk
Frisk timian
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
1½ spsk
Vand
|
Gulerods-porrefyld
25 g
Smør
|
|
---|---|
4
Gulerødder i tynde skiver
|
|
1
Grofthakket porre
|
|
2
Æg
|
|
1½ dl
Mælk
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2 spsk
Ristede pinjekerner
|
---|
Sådan gør du
Dej
Gulerods-porrefyld
Du kan sagtens anvende en færdigkøbt tærtedej - på de travle hverdage. Server evt. frokosttærten med grøn salat og olie-eddikedressing.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9981 kJ / 2386 kcal
Næringsindhold pr. 100g
845 kJ / 202 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 11,3 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 28,3 % | 14,1 g |
Fedt: | 60,4 % | 13,8 g |
