Friteret æg med tomatsalsa

Friteret æg med tomatsalsa

30 min
Det friterede æg er i Italien kendt som Uovo croccante, hvor det serveres med friskrevet hvid trøffel. Her er det en mere frisk og ikke mindst billigere version. Retten er tænkt som en tapas eller mellemret, hvor friterede æg indgår i en række af serveringer. Men friteret æg vil også være meget lækkert til på det luksuriøse morgenbord og til en brunch.
https://www.arla.dk/opskrifter/friteret-ag-med-tomatsalsa/

Sådan gør du

Tomatsalsa
  • Vend alle ingredienserne godt sammen og smag til.
Friterede æg
  • Bring vand og eddike i kog i en gryde. Slå 3 æg ud i en dyb tallerken.
  • Pisk, når vandet koger, med et piskeris - så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt de tre æg ned i hvirvlen.
  • Lad æggene koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende.
  • Løft æggene op med en hulske og læg dem i iskoldt vand. Gentag med resten af æggene.
  • Lad de pocherede æg stå i det kolde vand, til de skal bruges. Løft æggene op med en hulske og læg dem på et viskestykke.
  • Hæld olien i en tykbundet gryde (ca. 1 liter) og varm den op til ca. 180°.
  • Vend de porcherede æg først i mel. så i sammenpisket æg og derefter i pankorasp.
  • Friter dem i den varme olie i ca. 1 min. Drys med flagesalt og hold dem varme.
  • Anret tomatsalsaen på det ristede flute, kom æggene på, pynt med karse og server straks.
Energiindhold for hele retten:

39082 kJ / 9341 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1311 kJ / 313 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 3,1 % 2,4 g
Kulhydrat: 7,5 % 5,8 g
Fedt: 89,4 % 31,7 g

Ingredienser

1 Finthakket rødløg
2 Tomater i små tern
½ Agurk i små tern
2 tsk Limeskal (usprøjtet)
1½ spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Friterede æg
1 liter Vand
½ dl Lagereddike
6 Æg
1 liter Fritureolie
1 dl Hvedemel
1 Sammenpisket æg
2 dl Pankorasp
Flagesalt
6 skiver Ristet flutes
Pynt
1 bakke Karse