Friteret æg med tomatsalsa
30 min
•
Det friterede æg er i Italien kendt som Uovo croccante, hvor det serveres med friskrevet hvid trøffel. Her er det en mere frisk og ikke mindst billigere version. Retten er tænkt som en tapas eller mellemret, hvor friterede æg indgår i en række af serveringer. Men friteret æg vil også være meget lækkert til på det luksuriøse morgenbord og til en brunch.
Ingredienser
1
Finthakket rødløg
|
|
---|---|
2
Tomater i små tern
|
|
½
Agurk i små tern
|
|
2 tsk
Limeskal (usprøjtet)
|
|
1½ spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Friterede æg
1 liter
Vand
|
|
---|---|
½ dl
Lagereddike
|
|
6
Æg
|
|
1 liter
Fritureolie
|
|
1 dl
Hvedemel
|
|
1
Sammenpisket æg
|
|
2 dl
Pankorasp
|
|
Flagesalt
|
6 skiver
Ristet flutes
|
---|
Pynt
1 bakke
Karse
|
---|
Sådan gør du
Tomatsalsa
Friterede æg
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
39082 kJ / 9341 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1311 kJ / 313 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 3,1 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 7,5 % | 5,8 g |
Fedt: | 89,4 % | 31,7 g |