Frisk tomatsauce med pasta
35 min
•
Denne tomatsauce er værd at satse på, når det bugner med friske tomater. Har du drivhus, dyrker på friland eller kan du købe dejlige solmodne tomater, er det bare med at slå til. I kan spise en dejlig portion pasta med frisk tomatsauce til nem aftensmad. Og du kan lave en kæmpe grydefuld og fryse ned i mindre portioner. Så er der nem aftensmad andre dage, og smagen af sol og sommer bliver gemt som tomatsovs og kan tages frem når du lige trænger til det.
Ingredienser
Tomatsauce
1½ kg
Solmodne tomater (ca. kg)
|
|
---|---|
40 g
Smør
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
4
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 dl
Vand
|
|
2 spsk
Koncentreret grøntsagsfond
|
|
½ tsk
Groftkværnet peber
|
|
1 dl
Grofthakkede basilikumblade
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
400 g
Tørret pasta, fx fettuccine - koges
|
|
---|---|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost (ca. dl)
|
Sådan gør du
Tomatsauce
Du kan smage tomatsaucen til med lidt honning eller sukker, hvis dine tomater ikke er søde nok.
Du kan fryse tomatsaucen, så har du nem aftensmad en anden dag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10336 kJ / 2470 kcal
Næringsindhold pr. 100g
346 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 15 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 58,6 % | 11,9 g |
Fedt: | 26,4 % | 2,5 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.