Frisk blomkålssalat med lime og blåbær

30 min
Arbejdstid: 20 min
Frisk blomkålssalat med lime og blåbær

Sprød salat af frisk blomkål, knasende græskarkerner og søde bær med et tvist af syre. Lækkert tilbehør til alverdens retter!

Ingredienser

1 dl Piskefløde
4 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
¼ tsk Friskkværnet peber
40 g Græskarkerner
300 g Blomkål
100 g Friske blåbær
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Frisk koriander

Sådan gør du

  • Bland fløde, limesaft, salt og peber sammen. Stil det tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
  • Rist græskarkernerne i en pande ved kraftig varme i ca. 1 min. under omrøring. Rist i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme, stadig under omrøring. Hæld kernerne i en skål.
  • Skær blomkålen i tynde skive (brug evt. et mandolinjern). Anret blomkålen i et stort fad og mariner blomkålsskiverne i flødedressingen. Drys med blåbær, limeskal, koriander og græskarkerner.

Brug broccoli som et alternativ til blomkålen for at give lidt mere farve til salaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2843 kJ / 679 kcal

Næringsindhold pr. 100g

502 kJ / 120 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 12,3 % 3,6 g
Kulhydrat: 13,9 % 4,1 g
Fedt: 73,8 % 10 g
https://www.arla.dk/opskrifter/frisk-blomkalssalat-med-lime-og-blabar/