Franske vafler
Franske vafler er en klassiker fra bageren, men har du prøvet at bage dem selv? Sprøde mørdejssmåkager lagt sammen med en luftig smørcreme - det er slet ikke svært og så smager de forrygende. Franske vafler er kendte fra det Sønderjyske kaffebord, men spises i hele selvfølgelig i hele Danmark. Og det er da også en himmelsk mundfuld, der på samme tid er sprød og cremet. Du kan gøre dine franske vafler endnu mere eksklusive ved at dekorere dem med smeltet chokolade og måske give dem et tvist med lidt lime-eller citronskal i smørcremen.
Ingredienser
Dej
200 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
150 g
Koldt smør i mindre tern
|
|
1 spsk
Vand
|
|
1 tsk
Eddike
|
Pensling
2 spsk
Æggehvide eller kaffe
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
Smørcreme
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Flormelis
|
|
¾ dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Dej
Smørcreme
Du kan gøre dine franske vafler endnu mere eksklusive ved at dekorere dem med smeltet chokolade og/eller give dem et tvist med lidt lime-eller citronskal i smørcremen.
Vafler kan fryses uden creme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13691 kJ / 3272 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1959 kJ / 468 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 2,8 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 33,8 % | 39 g |
Fedt: | 63,4 % | 33,5 g |