Kødet kan koges dagen før og køle af i suppen (fjern grøntsager og peberkorn inden du stiller det på køl). Frikadellerne kan også steges dagen før. Forloren skildpadde er også velegnet som frokostret, så er der til 12 personer.
Dette er den relativt enkle model af en forloren skildpadde. Der kan føjes til i næsten det uendelige - alt efter ambitionsniveau. Fiskebollerne kan være hjemmelavede, fiskefrikadeller kan tilsættes, kødboller, tunge og meget mere. Der er også nogle, der foretrækker butterdej frem for brød til den forlorne skildpadde.
32335 kJ / 7728 kcal
522 kJ / 125 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 40,2 % | 12,3 g |
Kulhydrat: | 19,7 % | 6 g |
Fedt: | 39,4 % | 5,6 g |
Alkohol: | 0,7 % |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.
2½ kg
Kalvebov med ben
|
|
---|---|
2
Rensede porrer (ca. 250 g)
|
|
2
Skrællede gulerødder (ca. 150 g)
|
|
150 g
Skrællet knoldselleri
|
|
2
Pillede løg (ca. 150 g)
|
|
1 liter
Vand
|
|
8
Sorte peberkorn
|
|
1 spsk
Groft salt
|
100 g
Smør
|
|
---|---|
4
Grofthakkede rødløg (ca. 300 g)
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Revet muskatnød
|
|
¼ tsk
Stødt ingefær
|
|
1 tsk
Friskkværnet peber
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
75 g
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
|
|
1 dl
Tør sherry (fino) eller madeira
|
|
Evt. kulør
|
|
40-50 små frikadeller lavet af 500 g hakket grise- og kalvekød
|
1 dåse
Fiskeboller
|
|
---|---|
8
Smilende æg
|
Brøndkarse
|
---|
500 g
Brød, fx sigtebrød
|
|
---|---|
Tør sherry (fino) eller madeira
|