Hvis du vil lave flere boller, kan du sagtens det. Men bag kun 1 plade boller ad gangen i ovnen, da det giver det bedste resultat.
Måske synes du at bollerne skal være større for at de berettiger til navnet Bamseboller eller Teboller? Så former du blot dejen til 8 boller i stedet for 12. VIl du bage kakaoboller, så udskifter du blot mælken med kakaomælk - det giver bollerne en let smag og farve af kakao.
Du kan sagtens bage dine fødselsdagsboller flere dage i forvejen. Kom de nybagte, afkølede boller i fryseren. Tag bollerne direkte fra fryseren og ind i en kold ovn på dagen. Lun fødselsdagsbollerne ved 200° (traditionel ovn) i ca. 15 min.
12961 kJ / 3098 kcal
1276 kJ / 305 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 7,4 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 54,7 % | 41 g |
Fedt: | 37,9 % | 13,1 g |
150 g
Smør
|
|
---|---|
3 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
500 g
Hvedemel
|
Æg
|
---|