Fløderand
4 timer 30 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Fløderand er en dessertklassiker. En enkel og simpel dessert, som smager skønt af vanilje og fløde, selvfølgelig. Fløderand smager af minder om gamle dage og af sol og sommer. Server fløderand sammen med sommerens bær, når de modne og fulde af smag.
Ingredienser
Fløderand
6 blade
Husblas
|
|
---|---|
½ liter
Mælk
|
|
1
Vaniljestang
|
|
6 spsk
Sukker
|
|
50 g
Hakkede, smuttede mandler
|
|
½ liter
Piskefløde
|
Tilbehør
500 g
Rensede, friske jordbær
|
---|
Sådan gør du
Fløderand
Sådan anretter du fløderand
Når du skal vende fløderanden ud, kan du løsne den med en kniv langs kanten og dyppe formen i varmt vand et kort øjeblik.
Du kan lave fløderanden i god tid. Hvis du laver fløderanden dagen før - eller vælger at anrette i portionsglas – brug da kun 5 blade husblas.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11200 kJ / 2677 kcal
Næringsindhold pr. 100g
684 kJ / 164 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 7,5 % | 3 g |
Kulhydrat: | 23,2 % | 9,3 g |
Fedt: | 69,3 % | 12,8 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas