Flødekartofler
1 time 25 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
&format=webp)
Flødekartofler i ovn er en elsket klassiker, der aldrig skuffer - bløde kartofler i cremet flødesauce med et strejf af muskat og eventuelt lidt hvidløg for ekstra smag. De passer sig selv i ovnen, så du harr tid til at forberede resten af middagen. Brug dem som tilbehør til kødretter,steg og grønt. En sikker favorit, både til hverdag og fest.
Ingredienser
Flødekartofler
1 kg
Skrællede kartofler
|
|
---|---|
½ tsk
Revet muskatnød
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4 dl
Piskefløde
|
Sådan gør du
Flødekartofler
Brug en blanding af lige dele piskefløde og mælk, hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartoflerne. Prøv at smage flødekartofler til med krydderurter og/eller chili - eller brug en ostesauce på kartoflerne.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8824 kJ / 2109 kcal
Næringsindhold pr. 100g
626 kJ / 150 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 4,9 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 34,1 % | 12,6 g |
Fedt: | 61 % | 10,3 g |
Flere varianter af flødekartofler
