Flødekartofler

1 time 25 min
Arbejdstid: 15 min
Flødekartofler

Flødekartofler i ovn er en elsket klassiker, der aldrig skuffer - bløde kartofler i cremet flødesauce med et strejf af muskat og eventuelt lidt hvidløg for ekstra smag. De passer sig selv i ovnen, så du harr tid til at forberede resten af middagen. Brug dem som tilbehør til kødretter,steg og grønt. En sikker favorit, både til hverdag og fest.

Ingredienser

Flødekartofler

1 kg Skrællede kartofler
½ tsk Revet muskatnød
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 dl Piskefløde

Sådan gør du

Flødekartofler

  • Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem lagvis med krydderierne i et smurt ovnfast fad.
  • Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne midt i ovnen ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad flødekartoflerne hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Brug en blanding af lige dele piskefløde og mælk, hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartoflerne. Prøv at smage flødekartofler til med krydderurter og/eller chili - eller brug en ostesauce på kartoflerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8824 kJ / 2109 kcal

Næringsindhold pr. 100g

626 kJ / 150 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 34,1 % 12,6 g
Fedt: 61 % 10,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/flodekartofler/