Flødeis med chili, lime og lakrids

4 timer 15 min
Arbejdstid: 25 min
Flødeis med chili, lime og lakrids

Fræk flødeis med kompleks smag i form af chili, lime og lakrids. Chilien giver isen karakter, men får naturligvis ikke lov at dominere.

Ingredienser

2 Æg (ca. 1 dl)
200 g Akaciehonning (ca. 1½ dl)
½ liter Piskefløde
2 spsk Friskpresset limesaft
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk Knust rålakrids
1 spsk Finthakket mild rød chilipeber
2 spsk Hakkede citronmelisseblade
2 Limefrugter
2 spsk Akaciehonning
50 g Grofthakkede saltede pistacienødder

Pynt

Citronmelisseblade

Sådan gør du

  • Pisk æg og honning til en lys og luftig æggesnaps.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Vend æggesnaps, flødeskum og limesaft sammen.
  • Vend derefter forsigtigt limeskal, lakrids, chili og citronmelisse i isblandingen.
  • Kom blandingen i en metalform og stil den tildækket i fryseren i mindst 4 timer.
  • Skær skal og hinder af limefrugterne - følg frugtens form.
  • Skær (over en skål) langs limefrugternes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med.
  • Skær limefileterne i små stykker og vend dem sammen med honning og pistacienødder.
  • Form evt. isen til kugler og server dem sammen med de honningmarinerede pistaciemnødder.

Hvis flødeisen er hårdt frossen, så stil den i køleskabet ca. ½ time før den skal serveres. Vaflerne på billedet er mest for sjov. Du kan også servere en lille sprød kage til isen, fx en tuille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12721 kJ / 3040 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1208 kJ / 289 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,8 % 3,4 g
Kulhydrat: 32,7 % 23,2 g
Fedt: 62,5 % 20,4 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/flodeis-med-chili-lime-og-lakrids/