Flagkage
Har du også set de smukke flagkager og tænkt over, hvordan man opnår snittet med det danske flag? Det er slet ikke så svært og hvis du følger opskriften her trin-for-trin, så skal du nok komme sikkert i mål med Dannebrog. For flagkagen er en vinder, når der er store begivenheder og mærkedage - og ingen fødselsdage i Danmark uden Dannebrog. Her er flagkagen, der kan byde ind med noget godt til de fleste fejringer. Flagkagen kan med sit "overraskende" indre, hurtigt blive festens midtpunkt. Flagkagens pynt kan du variere med blomster eller citronmelisse - eller endda med endnu flere flag. Det er helt op til dig, for det er jo det indeni der tæller...
Ingredienser
Dej til flagkage
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
300 g
Sukker
|
|
3
Æg
|
|
350 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
3 dl
Mælk
|
|
1 spsk
Æbleeddike
|
|
Rød pastafarve
|
Limefrosting
450 g
Flødeost
|
|
---|---|
225 g
Flormelis
|
|
2 tsk
Limeskal (usprøjtet)
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
Pynt
Spiselige blomster og/eller citronmelisse
|
|
---|---|
Evt. fødselsdagsflag
|
Sådan gør du
Dej til flagkage
Limefrosting
Sådan samler og pynter du flagkagen.
Hvis du ikke har 15 og 18 cm udstikkere, kan du i stedet bruge to tallerkener med hhv. 15 cm og 18 cm i diameter til at skære efter. Du kan skære skære den fjernede rille i mindre stykker, pynte og servere som små hapsere - eller bruge kageresten til romkugler
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
29786 kJ / 7119 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1319 kJ / 315 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 5 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 46,7 % | 36,3 g |
Fedt: | 48,3 % | 17,2 g |
Flagkagen er en vinder, når der er store begivenheder og mærkedage - og ingen fødselsdage i Danmark uden Dannebrog. Her er flagkagen, der kan byde ind med noget godt til de fleste fejringer. Flagkagen kan med sit "overraskende" indre, hurtigt blive festens midtpunkt.