Du kan servere fjordrejer og dildmayo som hovedret, sammen med kogte nye kartofler og asparges.
Du kan også friturestege fjordrejerne. Skyl rejerne godt og tør dem. Lad skallerne sidde på rejerne. Varm 1 liter neutral olie, fx rapsolie godt op i en gryde ved jævn varme. Del rejerne i 10-12 portioner. Dybsteg en portion rejer ad gangen i den varme olie ca. 2 min., til de er lyserøde og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Vend de lune rejer med lidt salt og server dem straks sammen med dildmayo og ristet brød. Alt efter temperament kan I spise de sprøde, stegte rejer med hoveder og skal, pille hovederne af eller pille rejerne helt.
I stedet for fjordrejer kan du servere kogte, store grønlandske rejer. De egner sig ikke til dybstegning, da skallerne er for grove.
11487 kJ / 2745 kcal
330 kJ / 79 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 38,7 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 18 % | 3,5 g |
Fedt: | 43,3 % | 3,9 g |
2 dl
Dildkviste
|
|
---|---|
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Dijonsennep
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1¼ dl
Smagsneutral olie, fx rapsolie
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
2 liter
Vand
|
|
---|---|
2 spsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
Stilkene fra de friske dildkviste
|
|
1 kg
Levende fjordrejer
|
200 g
Ristet landbrød
|
|
---|---|
1
Citron (usprøjtet) i både
|