Fiskeret fra Skagen
Lækker fiskeret med torsk, rødspætte, rejer og muslinger. Den oprindelige fiskeret fra Skagen stammer fra Det Bedste fra Arla Karolines Køkken® fra 1972, hvor der blev brugt dåserejer og kaffefløde (dengang fandtes madlavningsfløde ikke). Hvad titlen fiskeret fra Skagen præcist er inspireret fra ved vi ikke - men måske er det blot sammensætningen af torsk, rødspætte, muslinger og rejer der gav ideen. Fiskeret fra Skagen holder stadig - det er en dejlig måde at servere en varm ret med både fisk og skaldyr.
Ingredienser
1 dåse
Muslinger naturel
|
|
---|---|
1 dåse
Hvide aspargessnitter (ca. 425 g)
|
|
200 g
Kogt torskefilet
|
|
6
Rullede, dampede rødspættefileter (ca. 350 g)
|
|
100 g
Pillede, kogte rejer (ca. g)
|
|
2 dl
Madlavningsfløde
|
|
20 g
Smør
|
|
3 spsk
Saucejævner
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Hakket persille
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost (ca. dl)
|
|
2 spsk
Rasp
|
|
25 g
Smør
|
Tilbehør
Grove flutes
|
---|
Sådan gør du
Du kan servere Fiskeret fra Skagen som hovedret til 4, fx sammen med små kogte kartofler eller ris og dampede porrer, bønner og/eller broccoli.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8173 kJ / 1953 kcal
Næringsindhold pr. 100g
523 kJ / 125 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 41,9 % | 12,9 g |
Kulhydrat: | 13,8 % | 4,2 g |
Fedt: | 44,3 % | 6,3 g |
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.