Fiskeret fra Skagen

Fiskeret fra Skagen

Arbejdstid: 20 min
Lækker fiskeret med torsk, rødspætte, rejer og muslinger. Den oprindelige fiskeret fra Skagen stammer fra Det Bedste fra Arla Karolines Køkken® fra 1972, hvor der blev brugt dåserejer og kaffefløde (dengang fandtes madlavningsfløde ikke). Hvad titlen fiskeret fra Skagen præcist er inspireret fra ved vi ikke - men måske er det blot sammensætningen af torsk, rødspætte, muslinger og rejer der gav ideen. Fiskeret fra Skagen holder stadig - det er en dejlig måde at servere en varm ret med både fisk og skaldyr.
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskeret-fra-skagen/

Sådan gør du

  • Hæld lagen fra muslingerne.
  • Lad aspargesene dryppe af i en sigte over en skål – gem aspargesvandet.
  • Læg de 2 slags fisk, rejer, muslinger og aspargessnitter i et ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 30 cm).
  • Bring fløde og 1½ dl af aspargesvandet i kog i en gryde. Tilsæt smørret og lad det smelte i flødeblandingen.
  • Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i.Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt salt og persille og smag til.
  • Hæld saucen over fisk, skaldyr og asparges.
  • Drys med ost og derefter rasp og fordel smørklatter på retten.
  • Gratiner retten midt i ovnen ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn - eller til den er gylden.

Du kan servere Fiskeret fra Skagen som hovedret til 4, fx sammen med små kogte kartofler eller ris og dampede porrer, bønner og/eller broccoli.

Energiindhold for hele retten:

8173 kJ / 1953 kcal

Næringsindhold pr. 100g

523 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 41,9 % 12,9 g
Kulhydrat: 13,8 % 4,2 g
Fedt: 44,3 % 6,3 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

1 dåse Muslinger naturel
1 dåse Hvide aspargessnitter (ca. 425 g)
200 g Kogt torskefilet
6 Rullede, dampede rødspættefileter (ca. 350 g)
100 g Pillede, kogte rejer (ca. g)
2 dl Madlavningsfløde
20 g Smør
3 spsk Saucejævner
½ tsk Groft salt
1 spsk Hakket persille
75 g Revet cheddar- og maasdammerost (ca. dl)
2 spsk Rasp
25 g Smør
Tilbehør
Grove flutes