Fiskefileter

15 min
Fiskefileter

Panerede pandestegte fiskefileter smager bare godt! Til kartofler eller på et godt stykke rugbrød. Fiskefileterne er paneret i mel, æg og rasp - og stegt i smør. Præcis som de smager allerbedst!

Ingredienser

Fiskefileter

6 Rødspættefileter (ca. 300 g)
1½ dl Rasp (ca. 90 g)
1 tsk Fint salt
Friskkværnet peber
1 dl Hvedemel (ca. 60 g)
2 Sammenpiskede æg
100 g Smør

Til servering

1 Citron - skåret i både

Sådan gør du

Fiskefileter

  • Dup rødspættefileterne tørre.
  • Pisk æggene i én tallerken, bland rasp, salt og peber i en anden og kom melet i en tredje tallerken.
  • Vend først fileterne i mel, dernæst i æg og til sidst i den krydrede rasp.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg halvdelen af fiskefileterne ved jævn til kraftig varme i ca. 2 min. på hver side. Tag de stegte fiskefileter af panden og hold dem varme under et viskestykke.
  • Tør panden af. Gentag med resten af smørret og de sidste fisk.
  • Server de varme fiskefileter med citronbåde.

Hvis du skal stege mange fiskefileter, kan du holde de fiskefileterne lune i et ildfast fad i ovnen ved 75°, mens du steger resten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7753 kJ / 1853 kcal

Næringsindhold pr. 100g

957 kJ / 229 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 25,2 % 14,2 g
Kulhydrat: 25,2 % 14,2 g
Fedt: 49,6 % 12,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefileter/