Fiskefilet i airfryer

15 min
Fiskefilet i airfryer

Fiskefileter i airfryer er nemme at lave og smager fantastisk. Denne opskrift giver dig sprøde, panerede fiskefileter, som steges med en reduceret mængde smør i forhold til pandestegning. På trods af den mindre smørmængde får du stadig en dejlig, gylden skorpe, mens fisken forbliver saftig indeni. Server dem med kartofler eller på et godt stykke rugbrød – en klassisk og lækker ret, men med en lettere tilberedning i airfryeren.

Ny

Ingredienser

6 Rødspættefileter (ca. 300 g)
1 dl Hvedemel
2 Æg
1½ dl Rasp
1 tsk Fint salt
Friskkværnet peber
50 g Smeltet smør (eller smørspray)
1 Citron - skåret i både

Sådan gør du

  • Dup rødspættefileterne tørre.
  • Kom melet i én tallerken, pisk æggene i en anden og bland rasp, salt og peber i en tredje tallerken.
  • Ved først fiskefileterne i mel, dernæst i æg og til sidst i den krydrede rasp.
  • Læg halvdelen af rødspættefileterne direkte på risten i airfryeren og pensl oversiden med ¼ af smørret eller spray dem med smørspray.
  • Steg dem ca. 4 min på hver side ved 200°. Vend fiskefileterne og pensl den anden side med samme mængde smør.
  • Tag de stegte fiskefileter op og hold dem varme under et viskestykke. Steg de sidste fiskefileter med resten af smørret på samme måde som de første.
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefilet-i-airfryer/