Fisk en papillotes - ovnbagt fisk i papirpakker
1 time
•
&format=webp)
Fileter af rødtunge, friske spinatblade og velsmagende safransauce gør denne opskrift på ovnbagt fisk i pakker til noget lidt ud over det sædvanlige. Yderst lækker og perfekt til gæster, - ikke mindst fordi du kan gøre pakkerne færdige nogle timer før de skal i ovnen. Duften når pakkerner åbnes og synes af den flotte orange safransauce sammen spiller bare.
Ingredienser
Dampet spinat
600 g
Friske spinatblade
|
---|
Fisk i pakker
12
Rødtungefileter uden skind (ca. 800 g)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Laksefilet uden skind
|
|
25 g
Smør i små stykker
|
|
Friskkværnet peber
|
Safransauce
20 g
Smør
|
|
---|---|
3
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
|
|
¼ tsk
Safran
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3 dl
Creme fraiche 38%
|
Tilbehør
3 dl
Vilde ris - koges
|
|
---|---|
150 g
Landbrød
|
Sådan gør du
Dampet spinat
Fisk i pakker
Safransauce
I stedet for rødtungefileter kan du vælge søtunge- eller skærisingfileter. I stedet for frisk spinat kan du bruge samme mængde optøet, frossen helbladet spinat. Fiskepakkerne kan tilberedes og stilles i køleskabet 2-3 timer før bagningen. Safransaucen kan gøres klar, så den blot skal varmes.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20694 kJ / 4946 kcal
Næringsindhold pr. 100g
657 kJ / 157 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 35,9 % | 13,9 g |
Kulhydrat: | 22,5 % | 8,7 g |
Fedt: | 41,6 % | 7,4 g |
