Fennikelsalat med laks og wasabi

20 min
Fennikelsalat med laks og wasabi

Skøn og enkel fisketallerken velegnet som både forret og frokost.

Ingredienser

Wasabidressing

2 dl Fraiche
1 tsk Wasabi
⅛ tsk Groft salt
2 Fennikler (ca. 400 g)
1 Salatløg - i tynde strimler (ca. 75 g)
75 g Radiser - i tynde skiver
1 spsk Koldpresset rapsolie
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Sesamfrø
1 spsk Sorte sesamfrø
1 spsk Friskpresset limesaft
250 g Optøet, frossen fersk laks

Tilbehør

Sojasauce

Sådan gør du

Wasabidressing

  • Bland fraiche med wasabi og salt. Stil den tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Skær fenniklerne i meget tynde strimler og bland dem med salatløg, radiser og rapsolie. Læg blandingen på et fad. Skær laksen i tynde skiver og læg dem på fadet. Drys salt, peber og sesamfrø ud over laksen. Dryp med limesaft og server med wasabidressing og sojasauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3978 kJ / 951 kcal

Næringsindhold pr. 100g

377 kJ / 90 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 32,8 % 7,3 g
Kulhydrat: 9,9 % 2,2 g
Fedt: 57,3 % 5,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/fennikelsalat-med-laks-og-wasabi/