Auberginegryde med fennikel og ristede kikærter
45 min
•

Auberginen er kogt ind med en masse smag af timian, hvidløg, fennikel og æble. Ristede kikærter giver et sprødt element med smag og højt proteinindhold.
Ingredienser
Ristede kikærter
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Røget paprika
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
15 g
Smør
|
Auberginegryde
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Aubergine i grove stykker (ca. 325 g)
|
|
2
Fennikler i både (ca. 500 g)
|
|
2
Løg i både (ca. 150 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 stilke
Frisk timian
|
|
4 dl
Vand
|
|
1 dl
Æblejuice
|
|
2 spsk
Sojasauce
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
4 dl
Løse ris, parboiled - koges
|
|
---|---|
¼ liter
Creme fraiche
|
Sådan gør du
Ristede kikærter
Auberginegryde
Server auberginegryden med ristede kikærter, kogte ris og en skefuld creme fraiche.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10302 kJ / 2462 kcal
Næringsindhold pr. 100g
335 kJ / 80 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 12,5 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 58,3 % | 11,5 g |
Fedt: | 29,2 % | 2,6 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
