Lækre falafler - dem skal du da lave selv! Her er det nemt, fordi kikærterne kommer fra dåse, så du kan lave dem på de dage, hvor det skal gå hurtigt. Falaflerne er sprøde og smagfulde, og krydderurter samt de varme krydderier gør dem aromatiske og virkelig lækre. Falaflerne er milde i smagen, men de kan altid spices op med chili eller mere cayennepeber. De kan steges i både pande, æbleskivepande og i en airfryer, og kan serveres med fx tabouleh, creme fraichedressing og hummus.
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
---|---|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
1
Knust fed hvidløg
|
|
1
Lille løg i grove stykker
|
|
1½ spsk
Hvedemel
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
1½ tsk
Stødt koriander
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
¼ tsk
Cayennepeber
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
3 dl
Smagsneutral olie - til stegning
|
---|
Server falaflerne med fx hummus og tabouleh eller i pitabrød med salat og cremefrichedressing.
Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!
5156 kJ / 1232 kcal
826 kJ / 197 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,3 g |
Protein: | 7,8 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 23,7 % | 11,5 g |
Fedt: | 68,5 % | 15,3 g |